Een ontmoeting tussen een Cognac-producent en een president van een autoclub resulteerde in de "Bentley Club de Monaco"-doos. Elegant en gracieuze, deze doos is bedoeld voor liefhebbers van Cognac en mooie mechanica.
70cl40% vol.
«EEN SUBTIELE HARMONIE VAN SANDALENHOUT, DROGE ABRIKOZEN EN PADDENSTOELEN. DEZE FIJNE, VERLEIDELIJKE CHAMPAGNE BLIJFT LANG IN DE MOND MET EEN PRACHTIGE AFDRUK.»
PATRICE PINET, MAÎTRE DE CHAI
ASSEMBLAGE
Dit is de cognac waaraan alle andere in de categorie worden beoordeeld. Gecreëerd in 1910, ter viering van onze relaties met de eerste keizer van Frankrijk, is Napoléon een assemblage van Grande en Petite Champagne die tot 20 jaar oud zijn, en biedt aroma's van sandelhout, droge abrikozen en paddenstoel.
NOTEN VAN PROEVERIJ
Gebalanceerde aroma's voor een perfecte harmonie
Een cognac rijk aan aroma's is een cognac die veel verfijning ontwikkelt. De terroir, de wijngaarden, de vaten en de jaren van rijping zijn allemaal elementen die de specificiteit van elk van deze aroma's definiëren, en daarom besteden we bij elke stap van de productie van onze cognacs de nodige zorg aan hun verheffing. De kwaliteit van Courvoisier cognacs is wereldwijd erkend en regelmatig beloond tijdens verschillende internationale spiritscompetities (IWSR, San Francisco Spirits Competition…).
Sandelhout
Dit rijke en zachte aroma komt voort uit het contact tussen het hout en de cognac. Met de jaren wordt het zeer duidelijke aroma van eikenhout veel complexer en delicater.
Droge abrikoos
De distillatie op de droesem voegt nog meer diepte, complexiteit en sublieme noten toe die doen denken aan het zoete aroma van droge abrikozen.
Paddenstoel
Dit aroma komt voort uit de perfecte vochtigheidsomstandigheden in onze kelders waar al onze superieure kwaliteiten rijpen.
HOE HET TE PROEVEN
Droog: Met zo'n harmonieuze overvloed aan aroma's verdient Courvoisier Napoléon het om droog geproefd te worden, zijn complexe finale blijft krachtig in de mond hangen.
Het is gebruikelijk om te denken dat cognac in een ballonglas moet worden gedronken, maar om de rijkdom van zijn aroma's te waarderen, raden we een tulpglas aan. De vorm laat de aroma's volledig ontwikkelen en laat de alcohol op de achtergrond. Probeer het met deze twee soorten glazen, het verschil zal duidelijk zijn.
Combinatie met gerechten: De aroma's en geuren van Courvoisier Napoléon passen perfect bij sterke kazen zoals Parmezaan of lichtere zoals Beaufort of Gruyère.
BELONINGEN
DOUBLE GOUDE MEDAILLE
San Francisco International Wine Competition
2007
ZILVEREN MEDAILLE
International Wine and Spirit Competition
2006
Een uitzonderlijk product vereist een uitzonderlijke verpakking
EEN FRANSE VAKKUNDIGHEID
We hebben ervoor gekozen om deze cognac te benadrukken met een verfijnde verpakking om een Franse vakmanschap in de schijnwerpers te zetten.
CONSUMPTIETIP:
U kunt deze cognac genieten als digestief, of met ijs.
Het kan zowel uw familie-evenementen als uw maaltijden begeleiden, maar ook de partner zijn voor uw avonden.